Werkwijze zonnepanelen

Als zonnepanelenspecialist heeft MVOPro de expertise en kennis in huis om een installatie van A tot Z te regelen. Dit betekent niet alleen het verzorgen van een installatie maar ook: contact met subsidieverleners en netbeheerders. Wij nemen alle zorgen uit uw handen.

   

Stap 1.
Voorbereiding

Stap 2.
Installatie

Stap 3.
Na installatie

1. Voorbereiding zonnepanelen

Legplan

Afhankelijk van uw wensen en uw situatie maken wij eerst een legplan. Met behulp van verschillende softwarepakketten en rekenmodellen is het mogelijk de opbrengst van uw zonnepanelen heel nauwkeurig te berekenen. U krijgt zo een realistisch beeld van uw verwachte opbrengst.

Transportindicatie

Een transportindicatie is een verplicht onderdeel van de SDE++ subsidieaanvraag. Met een positieve transportindicatie geeft de netbeheerder aan dat er voldoende capaciteit is op het net om de opgewekte stroom te kunnen verwerken. Vraagt u een SDE++ subsidie aan via MVOPro, dan regelen wij deze transportindicatie gratis voor u.

2. Installatie zonnepanelen

AC-werkzaamheden

Vanaf de omvormer loopt de wisselstroom (evt. via een verdeelkast) naar de hoofdaansluiting in de meterkast. Wij bekijken hoeveel groepen er nodig zijn en hoe dik de kabels moeten zijn. Hierbij houden we rekening met kortsluitvastheid (de maximale kortsluiting die materialen in apparaten aankunnen zonder in brand te vliegen) en selectiviteit (dit voorkomt dat een hele installatie uitvalt bij kortsluiting). Dit is niet verplicht, maar voor een kwalitatieve installatie onmisbaar.

3. Na de installatie van de zonnepanelen

Scope 12 keuring

MVOPro laat al haar installaties SCIOS Scope 12 keuren. Scope 12 is een onafhankelijke inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. Een gekeurde installatie heeft een laag brandrisico, is veilig bevonden en levert een optimaal rendement. Het is nog niet verplicht om een zonnepaneleninstallatie na plaatsing te laten keuren volgens de Scope 12 inspectieregeling. Wij kiezen hier wel voor en nemen de kosten hiervoor voor eigen rekening.

Real life monitoring

Bij MVOPro wordt een installatie altijd opgeleverd met real-time monitoring. Een zonnepaneleneigenaar kan altijd eenvoudig via een app op een smartphone of via een internetbrowser op een computer zijn opbrengst bijhouden. Dit is handig om inzichtelijk te krijgen hoeveel de zonnepanelen hebben opgeleverd.

Voor sommige bedrijven is het interessant om een opbrengstmonitor zichtbaar te hebben hangen. Daarmee geef je de duurzaamheid van je bedrijf op een leuke manier weer, bijvoorbeeld aan klanten, shareholders, leveranciers, werknemers of studenten.

Wij doen dit in samenwerking met het RVO en MVO Nederland.

werkwijze zonnepanelen