Welke verlichting is geschikt voor mijn bedrijf?

De keuze voor de meest geschikte verlichting is belangrijk voor veel bedrijven. Het soort licht of lamp kan veel uitmaken. Vooral in de agrarische sector of tuinbouw is de keuze voor geschikte verlichting belangrijk. Daarnaast is in onze huidige samenleving duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer van belang. Hierdoor is ledverlichting in de meeste gevallen de beste verlichting voor een bedrijf. Het zorgt voor een besparing op de energierekening en het scheelt in onderhoudskosten. Daarnaast is het ook de meest duurzame manier van verlichten.

Waarom ledverlichting?

Ledverlichting is zuiniger dan conventionele verlichting. Het overstappen naar ledverlichting kan het energieverbruik van een bedrijf met wel 70% verminderen. Daarnaast is het voor sommige bedrijven al verplicht. Per 1 juli 2020 zou ledverlichting volgens de wet verplicht worden voor alle bedrijven. Dit is uiteindelijk niet door gegaan, maar toch is ledverlichting voor een groot deel van de Nederlandse bedrijven al een aantal jaar wél verplicht. Ledverlichting is verplicht voor bedrijven die onder de Wet milieubeheer vallen. Dit zijn alle bedrijven die jaarlijks: minimaal 50.000 kWh elektriciteit verbruiken en/of minimaal 25.000 m3 gas verbruiken.

Bedrijven die onder de Wet milieubeheer vallen zijn verplicht om alle (erkende) maatregelen te nemen die energiebesparend zijn en zich binnen vijf jaar terugverdienen. Ledverlichting is een van deze maatregelen. De verlichting verdient zich meestal binnen twee jaar al terug. Bij de meeste bedrijven is ledverlichting dus één van de maatregelen die ze moeten nemen.

Een ander groot voordeel van ledverlichting is dat het niet na verloop van tijd zwakker wordt en gaat flikkeren, zoals tl-verlichting. Het is minder belasting op de ogen en het geeft een betere concentratie licht. Dit zorgt weer voor hogere productiviteit onder de medewerkers. Dat is een van de voordelen van de juiste verlichting in een bedrijf.

verlichting bedrijf

Verlichting in een bedrijf

Door te kiezen voor ledverlichting profiteert een bedrijf van alle voordelen van deze duurzame manier van verlichting. De overstap is steeds aantrekkelijker door de hoge energiekosten momenteel en subsidies vanuit de overheid. Het is voor ieder bedrijf zeker aan te raden om te kiezen voor ledverlichting indien de verlichting wordt vernieuwd. Vooral met veranderende wet- en regelgeving is het slim om deze overstap te maken. De kans is aanwezig dat ledverlichting in de toekomst verplicht wordt voor ieder bedrijf.

De overheid probeert op verschillende wijzen bedrijven al over te laten stappen op ledverlichting. Dit doen ze onder andere met de energielabel C eis voor kantoren, waarbij ledverlichting een goede maatregel is om dit label te behalen. Deze geldt vanaf 1 januari 2023.

De overstap maken naar ledverlichting

Via MVOPro kunt u gemakkelijk de overstap maken naar ledverlichting. Wij helpen bedrijven met dit proces. Door eerst een inventarisatie te maken van de huidige situatie weten we precies welke verlichting geschikt is voor uw bedrijf. Daarna doen wij een voorstel en laten wij ons plan zien. Dit gaat aan de hand van ons concept “Bespaar en Verdien”. Als dit allemaal goedgekeurd is, dan leveren wij de ledverlichting en monteren wij deze op locatie indien gewenst. Hiervoor hebben wij onze eigen gekwalificeerde monteurs. Wilt u graag meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7607600.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment