Waarom zonnepanelen?

Als je door Nederland rijdt zie je steeds meer grote zonnepaneleninstallaties. Waarom investeren zoveel bedrijven en agrariërs in zonnepanelen? En waarom is het nu de tijd om in zonnepanelen te installeren?

Haal het maximale uit de zon met zonnepanelen!

De zon geeft ons gratis energie. Met een zonnepaneleninstallatie wordt u zelf energieleverancier. Zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Het hele jaar door. Eigenlijk zouden zonnepanelen ook lichtpanelen kunnen heten. Hoewel de zon in Nederland niet elke dag volop schijnt, zijn zonnepanelen in Nederland dus toch heel interessant.

Creëer waarde

Zonnepanelen zijn goed voor uw eigen portemonnee. De door u opgewekte stroom kunt u zelf gebruiken of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Daarnaast stijgt vaak de waarde van uw bedrijf, omdat door de investering in zonnepanelen uw energielabel beter wordt.

Investeer nu!

De prijs van zonnepanelen is nu lager dan ooit. De techniek is met de jaren verbeterd. Een investering in zonnepanelen verdient u op dit moment in 5 tot 6 jaar terug. Op 90 procent van de bedrijfsdaken in Nederland ligt nog geen zonnepanelen. Om tegemoet te komen aan het klimaatakkoord en dus CO2-uitstoot te verminderen, is de productie van hernieuwbare energie onmisbaar. Zonnepanelen liggen voor de hand.

Financiële voordelen

Er zijn subsidies die een financiële steun in de rug geven. In 2021 heeft de overheid het aantal subsidies en fiscale voordelen voor zonnepanelen opnieuw uitgebreid en verhoogd. Als u dus nadenkt over zonnepanelen, is het goed om te weten dat er een aantal manieren zijn om uw investering financieel aantrekkelijker te maken.

waarom zonnepanelen