Verlichting led

De laatste jaren is led als verlichtingstechniek de standaard geworden in het grootste deel van de wereld. Particulieren en bedrijven beschikken steeds vaker over led verlichting binnen het huis of bedrijfspand. Dit is logisch, want led verlichting is natuurlijk de energiezuinigste manier van verlichten op het moment. Led als verlichting verbruikt minder stroom en is makkelijker te recyclen. Daarnaast is het de milieuvriendelijkste optie van verlichten. Toch merken we dat in het bedrijfsleven er vaak nog verouderde verlichting hangt in de vorm van TL. Dit moet snel veranderen, want het heeft vele voordelen ten opzichte van andere verlichtingstechnieken.

Waarom kiezen voor led als verlichting?

Led staat voor Light Emitting Diode. Deze soort verlichting is tot 90% energiezuiniger dan een gloei- of halogeenlamp en heeft een zeer lange levensduur. Soms wel 10 keer zo lang als een gloeilamp. Een ander voordeel is de veiligheid die led verlichting met zich meebrengt. Led lampen worden niet warm en hierdoor is er minder brandgevaar. Ook zijn ze de milieuvriendelijkste optie van verlichting, omdat er geen chemicaliën in verwerkt zijn. Led geeft ook een sfeervoller en stijlvoller licht. Het verschil tussen andere soort verlichtingstechnieken en led verlichting is goed te zien qua licht. Led lampen zijn vaak iets duurder in de aanschaf, maar dit is zeer snel terugverdiend door de energiebesparing die het met zich meebrengt.

verlichting led

Overstappen op led verlichting

Vooral de midden tot kleine bedrijven in Nederland hebben in veel gevallen nog verouderde verlichting hangen. Ondanks dat de overstap naar led relatief snel gemaakt kan worden. Deze bedrijven weten vaak niet hoe ze de overstap moeten aanpakken of het pand wordt beheerd door iemand anders dan het bedrijf zelf. Hierdoor lopen veel bedrijfspanden achter met het verduurzamen en hebben ze nog verouderde verlichting. Indien dit het geval is, dan is het verstandig om contact op te nemen met de eigenaar van het pand en het te hebben over het verduurzamen van het pand. De overheid stimuleert bedrijven met o.a. subsidies en financiële regelingen. Hierdoor is het voor ondernemers aantrekkelijk om over te stappen op led als verlichting.

Het overstappen kan op verschillende manieren. Het is mogelijk om het allemaal zelf te doen en zelf de lampen te kopen en te installeren, maar dit is over het algemeen een tijdrovend proces en veel ondernemers hebben hier weinig tot geen tijd voor. Het is ook mogelijk om een bedrijf die hierin gespecialiseerd is de gehele overstap te laten regelen.

Overstappen met MVOPro

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met het overstappen op led verlichting. Hierbij nemen wij alle zorgen uit handen van de ondernemer en regelen wij het gehele traject. Hierdoor hoeft de ondernemer er niet meer naar om te kijken. De overstap is kostenneutraal en wordt betaald uit de besparing die er ontstaat en door subsidies vanuit de overheid. Als dit nog niet genoeg is, dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van groenfondsen die bedrijven helpen met het verduurzamen. Hierdoor is het zeer aantrekkelijk voor ondernemers om over te gaan op duurzame led verlichting.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment