Verduurzamen tegen klimaatverandering

Duurzaamheid en klimaatveranderingen zijn belangrijke woorden in de 21e eeuw. De opwarming van de aarde is misschien wel de grootste uitdaging van onze tijd. Er moet nog veel gebeuren voordat we onze doelen hebben gehaald. Sinds 2019 heeft Nederland een Klimaatwet. Hierin staat dat we in 2030, 49 procent minder broeikasgassen mogen uitstoten ten opzichte van 1990. In 2050 moeten we zelfs naar 95 procent minder uitstoot. Sinds de coronacrisis is er een sterkere noodzaak om te verduurzamen in het bedrijfsleven blijkt uit een onderzoek van de ING.

Wat kunnen bedrijven doen om te verduurzamen?

Er zijn veel manieren om te verduurzamen tegen klimaatverandering. Voor bedrijven ligt het wel net iets anders dan voor consumenten. Bedrijven stoten over het algemeen meer uit dan consumenten. Sinds 1988 komt 71 procent van alle uitstoot van broeikasgassen van 100 bedrijven, waaronder Shell. Hierdoor is het voor het bedrijfsleven erg belangrijk om te verduurzamen. Een goede manier om te verduurzamen als bedrijf is door te investeren in duurzame LED-verlichting. Daarnaast kunnen zonnepanelen of een warmtepomp ook helpen bij het verduurzamen. Naast deze grote maatregelen zijn er ook genoeg kleinere maatregelen. Een goed voorbeeld hiervan is het afval scheiden en werknemers stimuleren thuis te werken. Dit scheelt allemaal CO2-uitstoot. In een andere blog heb ik 10 tips gegeven voor bedrijven om energie te besparen. Begin ook met verduurzamen tegen klimaatverandering!

Verduurzamen met MVOPro

MVOPro helpt andere bedrijven verduurzamen en kosten besparen. In het kader van MVO gaan wij te werk. Zo zijn wij partner van MVO Nederland. MVOPro helpt andere bedrijven over te stappen op duurzame LED-verlichting. Hierbij regelen wij het gehele traject, zodat de ondernemer er geen zorgen aan heeft. Van inventarisatie tot installatie. Daarnaast regelen wij ook de subsidie aanvragen en hebben wij goede contacten bij een groenfonds en enkele banken. Vaak kan deze overstap kostenneutraal worden gemaakt. Hierdoor kost het overstappen op LED-verlichting de ondernemer eigenlijk geen geld! Wilt u graag meer weten? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Verduurzamen tegen klimaatverandering

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment