Signify maaktspeciaal UV-licht effectief tegen coronavirus

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify is effectief gebleken bij het uitschakelen van het nieuwe coronavirus.

Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify is effectief gebleken bij het uitschakelen van het nieuwe coronavirus. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van een Amerikaans onderzoekscentrum voor infectieziekte, meldt de beursgenoteerde onderneming.

De onderzoekers, werkzaam aan de geneeskundefaculteit van de Boston University, onderzochten het effect van zogeheten UV-C uit een lamp van Signify op het nieuwe coronavirus. Na zes seconden was het virus voor 99 procent verdwenen.

Volgens Signify-topman Eric Rondolat tonen de resultaten aan dat het UV-licht werkt als voorzorgsmaatregel tegen het nieuwe coronavirus. Om de strijd tegen het nieuwe coronavirus te steunen wil het bedrijf de technologie ook beschikbaar stellen aan andere verlichtingsbedrijven.

De onderzoeksresultaten zijn nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Dat betekent dat andere wetenschappers dan de onderzoekers zelf nog geen oordeel hebben geveld over de kwaliteit van het onderzoek.

MVO pro

MVO pro

Leave a Replay

MVO PRO

Al het laatste MVO PRO nieuws kunt u hier op de voet volgen. Schrijf u onderaan in voor de nieuwsbrief!

Laatste posts

Volg ons

Meer over duurzaamheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor al het laatste MVO Pro Nieuws. We gaan je niet spammen!