Ons laatste nieuws

Ondernemen op een MVO manier
Een groot deel van Nederland heeft ondertussen van de term MVO gehoord. Maatschappelijk verantwoord ondernemen ook wel MVO genoemd. Binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt gericht op de triple-P-benadering. Dit is een vorm van duurzaam ondernemen gericht op economische prestaties

Wet- en regelgeving duurzaamheid
Het is weer een nieuw jaar, dus er komen ook weer nieuwe wetten en regels op het gebied van duurzaamheid. De laatste jaren zijn er steeds meer wetten en regels op dit gebied gekomen. Zo is er sinds 2019 de

Energiebesparing bedrijven
Voor veel ondernemers en bedrijven is de energie vaak een flinke kostenpost. Het besparen op energie kan voor veel ondernemers of bedrijven lonend zijn. Er zijn veel verschillende manieren om dit te realiseren. Voortaan is het zelfs per wet verplicht

MVO voor bedrijven
MVO is voortaan een bekend begrip wat regelmatig ter sprake komt in de huidige samenleving. MVO voor bedrijven betekent dat u met uw bedrijf rekening houdt met de gevolgen van uw acties op mens, milieu en samenleving. Het betekent een

Rijksinrichtingen voldoen niet aan eisen op het gebied van energiebesparing
Ruim 82 procent van de rijksinrichtingen voldoen niet aan de eisen die op het gebied van energiebesparing zijn vastgelegd in de Wet Milieubeheer. Dat blijkt uit de Monitor Klimaatbeleid, een bijlage van de Klimaatnota van het kabinet. Het Monitor Klimaatbeleid

Inspecties leefomgeving
Inspectie Leefomgeving en Transport: strenger toezicht op naleven Ecodesign-richtlijn De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat strenger toezicht houden op het naleven van de Ecodesign-richtlijn door de verlichtingsindustrie. Dat meldt de organisatie in haar plannen voor 2021. De ILT legt de

Verlichting
Ruim 70 procent bedrijven houdt lichten ’s nachts onnodig aan 72 procent van de Nederlandse bedrijven laat ’s nachts de verlichting branden. De meestgenoemde reden waarom bedrijven de lichten de hele nacht laten branden, is vanwege ‘veiligheid, tegen inbraak’. De

Kantoren Energielabel C
RVO.nl: 34 procent kantoren voldoet al aan verplichting energielabel C 64 procent van de Nederlandse kantoorgebouwen moet per 1 januari 2023 verplicht over energielabel C beschikken. 34 procent voldoet al aan deze eis. Dat schat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Signify maakt speciaal UV-licht effectief tegen coronavirus
Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify is effectief gebleken bij het uitschakelen van het nieuwe coronavirus.

Sponsoring mondkapje Archipel
De heer Ploegmaker van Mvopro deelt mondkapjes uit aan Archipel

Universiteit Wageningen: led-licht zorgt voor hogere productie van alstroemeria
Universiteit Wageningen: hogere productie Alstroemeria door intenser led-licht
Een hogere lichtintensiteit zorgt voor een hogere productie van alstroemeria. Dat blijkt uit onderzoek van de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research naar klimaatneutraal telen.

Wet Milieubeheer en rapportages informatieplicht
Wet Milieubeheer en rapportages informatieplicht: led-verlichting het populairst
Led-verlichting behoort tot de populairste maatregelen die bedrijven melden uit te voeren in het kader van de informatieplicht.

EU moet online led-verkoop controleren
LightingEurope: EU moet onlineverkoop verlichting beter controleren
LightingEurope roept het nieuwe Europese Parlement op om de Europese regels beter te gaan handhaven. Ze maakt zich zorgen over het groeiende aantal niet-conforme en gevaarlijke verlichtingsproducten.

Verkoop van armaturen beëindigen die ongeschikt zijn
Staatssecretaris Van Veldhoven: ‘Verkoop van armaturen beëindigen die ongeschikt zijn voor led’ De verkoop van verlichtingsarmaturen die ongeschikt zijn voor led-verlichting moet zo snel mogelijk beëindigd worden

Ledverplichting
Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting led-verlichting per 1 juli 2020
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om bedrijven te verplichten uiterlijk per 1 juli 2020 enkel led-verlichting te gebruiken.
GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee en CDA-Kamerlid Agnes Mulder dienden de motie eerder deze week samen in.

Informatieplicht energiebesparing
Informatieplicht energiebesparing is open. Uiterlijk 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en instellingen rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen.

55 procent Brabantse veehouderij in overtreding bij controle
Provincie en gemeenten in Brabant voerden vorig jaar in totaal 1.612 controles op veehouderijen uit. Bij ongeveer 45 procent van de controles voldeed het bedrijf aan alle onderzochte aspecten. Bij de overige controles werd een overtreding vastgesteld.

MKB verplichting
De maatregel moet helpen de doelstelling te realiseren van een jaarlijkse energiebesparing van 100 petajoule, zoals die is afgesproken in het Energieakkoord. Dat doel is volgens de borgingscommissie haalbaar, mits afspraken over de wet milieubeheer strenger worden nageleefd. Dat zou een goed deel van laatste ontbrekende 25 petajoule opleveren.

Energielabel utiliteitsbouw verplicht
Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig en geldt voor de volgende utiliteitsgebouwen:

Wet- en regelgeving
In 2019 wordt de wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing verscherpt. Als bedrijf, of een andere soort organisatie, moet je per 1 juli 2019 hebben voldaan aan de informatieplicht op het gebied van energiebesparing. Concreet houdt dit in dat de overheid wil weten hoe veel energie er wordt verbruikt in jullie bedrijf en wat je er aan doet om minder energie te verbruiken. Je kunt aan deze verplichting voldoen met een Toets Erkende Maatregelen.

Ledverplichting
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om bedrijven te verplichten uiterlijk per 1 juli 2020 enkel led-verlichting te gebruiken.

Pluimveehouder moet energie besparen vanaf 2019
Iedere pluimveehouders moet vanaf 1 juli 2019 kunnen aantonen welke energiebesparende maatregelen hij heeft genomen. Dit moet vervolgens elke vier jaar worden geupdate. Doel van de overheidsmaatregel is het versnellen van de energiebesparing bij bedrijven. Het levert de pluimveehouder ook geld op.

Na gloeilamp ook halogeenlamp in de ban. Hoe nu verder?
Per 1 september 2018 is het gedaan met de halogeenlamp.
bron volkskrant

Wat houdt de verplichting tot energiebesparing in voor bedrijven?
Er zijn een aantal verplichtingen waar bedrijven aan dienen te voldoen, deze kunnen per bedrijf verschillen. De mogelijke verplichtingen zijn:

TL Lamp met sticker met text ‘schadelijk’
Opinie De auteur, Dr. Berry Kock is voormalig R&D Directeur van Philips Lighting. Hij pleit voor stickers op lampverpakkingen waarop staat ‘schadelijk voor de gezondheid’.

Mvopro investeert in bedrijven die duurzaam willen zijn!
MVO Pro biedt het Mkb een super concept aan.

Het klimaat: wat kost dat jou in 2030?
Klimaatmaatregelen gaan de burger geld kosten. Vanwege die maatregelen is een huishouden in 2030 per maand tussen de 50 en 60 euro meer kwijt aan energie dan nu. Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft dat op verzoek van de NOS becijferd.

Capgemini MVO
Capgemini heeft MoveFifty gelanceerd. Het wereldwijde project stelt medewerkers van de zakelijke dienstverlener in staat om geld in te zamelen voor drie op educatie gerichte goede doelen door te sporten en gebruik te maken van social media.

Led verlichting voor bedrijven
Onze oplossingen maken het mogelijk voor ondernemers om ultra-efficiënte verlichting te installeren en zo direct te kunnen genieten van besparing op hun energiekosten.

ING en Rabobank kijk op energie label
ING wil volledig duurzame portefeuille per 2023 en stopt financiering ‘bruine’ panden.