Milieuvriendelijke verlichting

Vandaag de dag zijn er verschillende manieren om een huis of bedrijfspand te verlichten. Duurzaamheid is steeds belangrijker en iedereen wil graag een steentje bijdragen aan een betere planeet. Hierdoor kiezen bedrijven en particulieren steeds vaker voor milieuvriendelijke verlichting. Led verlichting is een verlichtingstechnologie die heel duurzaam en milieuvriendelijk is.

Dit soort verlichting verbruikt veel minder stroom en maakt geen gebruik van giftige stoffen. Hierdoor is het momenteel de milieuvriendelijkste manier om een huis of bedrijfspand te verlichten. Nog steeds hebben veel particulieren en bedrijven verouderde verlichting hangen die niet duurzaam is en onnodig veel stroom verbruikt.

Waarom milieuvriendelijke verlichting?

Er zijn verschillende redenen waarom het slim is om te kiezen voor milieuvriendelijke verlichting. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het brengt ook vele andere voordelen met zich mee.

  • Energiebesparing: het zorgt voor een energiebesparing, wat weer terug te zien is in de energierekening.
  • Daling van onderhoudskosten: milieuvriendelijke verlichting heeft minder onderhoud nodig dan verlichting die niet milieuvriendelijk is. Daarnaast gaat dit soort verlichting een stuk langer mee.
  • Geen schadelijke stoffen
  • Brandveilig

Bedrijven hebben nog meer voordelen als ze kiezen voor milieuvriendelijke verlichting. Zo kunnen ze aanspraak maken op subsidies vanuit de overheid. Daarnaast zorgt het voor een goede basis van een MVO-beleid binnen een organisatie of bedrijf. Hierdoor laat het bedrijf zien dat ze bewust bezig zijn met het milieu. Dit biedt weer een concurrentievoordeel ten opzichte van bedrijven die niet hiermee bezig zijn. Vooral de overheid als opdrachtgever hecht hier waarde aan.

Milieuvriendelijke verlichting

Overheid stimuleert

De overheid stimuleert bedrijven en particulieren om te kiezen voor dit soort verlichting. Dit doet de overheid o.a. met subsidies voor bedrijven, maar ook met wet- en regelgeving. Zo is er twee jaar geleden zelfs een motie aangenomen die bedrijven verplicht milieuvriendelijke led verlichting te gebruiken. Alleen is de motie nog niet omgezet tot een wet, waardoor er nog geen verplichting is voor bedrijven.

Voor sommige bedrijven is het onder bepaalde condities wel verplicht, omdat milieuvriendelijke (led) verlichting in de Erkende Maatregelen energiebesparing (EML) in het Activiteitenbesluit staat.

Verduurzamen met MVOPro

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met het overstappen op milieuvriendelijke verlichting. Wij hebben hierin jaren ervaring en hebben vele bedrijven geholpen met verduurzamen wat betreft de verlichting. Wij hebben onze eigen led verlichting die is goedgekeurd door de overheid voor subsidie. Daarnaast hebben wij lichtexperts in dienst die precies weten wat uw bedrijf voor licht nodig heeft. MVOPro regelt alles, van het installeren van de lampen tot en met subsidieaanvraag.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of over verduurzamen met led verlichting? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon op 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment