Mevi verduurzaamt en innoveert met ledverlichting van MVOPro

Mevi is in 1967 opgericht en sindsdien een erkend bedrijf te Helmond op het gebied van verspanen en het compleet assembleren van “machines”. Eveneens zijn zij ook zeer ervaren op het gebied van prototypes en het produceren van single onderdelen voor de mechanische industrie.

Naast de fabriek in Helmond is Mevi ook enorm actief in het buitenland, niet alleen betreft haar klanten maar ook inzake eigen productiefaciliteiten waaronder België en Tsjechië. Mevi onderscheidt zich voornamelijk van haar concurrentie door zich flexibel op te stellen en door het zeer hoge niveau van produceren. Ondanks de coronacrisis heeft Mevi er sinds kort toch voor gekozen om het bedrijf verder te verduurzamen met ledverlichting van MVOPro.

Verduurzamen met LED

 “De oude tl-buizen hingen er niet zo heel lang, ongeveer 8/9 jaar, maar je merkte dat ze zwakker werden na verloop van tijd en dat sommige zodoende gingen flikkeren.”

Directeur Jacco Colen: “Eind vorig jaar hebben wij de keuze gemaakt voor MVOPro.” Zij hebben begin dit jaar het complete lichtplan in onze faciliteiten vervangen door led-technologie.

“Voor ons was de keuze vrij eenvoudig; duurzaamheid, milieutechnisch en de besparingen op lange termijn gaven uiteraard de doorslag maar ook het scherpe zicht dat gecreëerd wordt en wat een vereiste is binnen onze high tech productie”,  geeft Jacco aan.

Na grondig onderzoek kwam MVOPro van alle leveranciers voor ons als meest professionele over. En we kunnen met een gerust hart mededelen dat we de juiste keuze hebben genomen, wanneer het betreft kwaliteit van de producten, levering en montage en het advies. De verlichting bevalt zeer goed bij de onze collega’s.

Het verschil in licht kwaliteit dat nu zichtbaar is in onze fabriek wordt ook opgemerkt door onze operators en in de kantoren ervaren we tegenwoordig het licht beduidend meer rustgevender. Het was een uitdagend proces om de uiteindelijke installatie goed te laten verlopen, zeker met de hoge concentratie machines in onze werkplaats, maar over het algemeen verliep het gehele proces vlekkeloos, en een belangrijk detail: ons productieproces heeft geen vertraging opgelopen.

ledverlichting MVOPro Mevi

MVO-activiteiten

Naast het verduurzamen met ledverlichting heeft Mevi nog meerdere MVO-activiteiten. Directeur Jacco Colen geeft aan: “We kijken vanzelfsprekend of leveranciers milieubewust zijn. Daarnaast hebben we enorm geïnvesteerd om de koelvloeistof die aanwezig is in onze machines heel zuiver te krijgen, zodoende wordt dit niet meer als chemisch afval gecategoriseerd. Daarnaast hebben we ook gekeken naar eventuele mogelijkheden inzake zonnepanelen. Alleen is ons huidige pand niet meer instaat om deze te huisvestingen, dan moeten we maar iets anders bedenken. 

Boodschap voor andere bedrijven

Daarnaast is directeur Jacco Colen gevraagd of hij nog een boodschap heeft voor andere bedrijven op het gebied van milieubewust- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierop antwoordde hij: “Ben zelf innovatief en ga zelf op onderzoek uit. Kijk, de overheid kan het wel aangeven op papier maar je moet zelf het initiatief tonen. Op een gegeven moment komt er regelgeving dat je het verplicht bent en dan ben je te laat. Zodoende kan je beter vooruitkijken en innovatief en proactief bezig zijn.”

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment