EU moet online led-verkoop controleren

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
LightingEurope: EU moet onlineverkoop verlichting beter controleren LightingEurope roept het nieuwe Europese Parlement op om de Europese regels beter te gaan handhaven. Ze maakt zich zorgen over het groeiende aantal niet-conforme en gevaarlijke verlichtingsproducten.

LightingEurope roept het nieuwe Europese Parlement op om de Europese regels beter te gaan handhaven. Ze maakt zich zorgen over het groeiende aantal niet-conforme en gevaarlijke verlichtingsproducten.

Inwoners van de Europese Unie (EU) komen volgens LightingEurope steeds gemakkelijker en vaker met dergelijke producten in aanraking door de toename van de onlineverkopen. Tegelijkertijd worden er volgens de organisatie in Europa te weinig controles uitgevoerd in vergelijking met het aantal beschikbare producten. ‘Wetten moeten eenvoudig en duidelijk zijn voor alle bedrijven binnen en buiten Europa om zo beter toegepast te kunnen worden. Daardoor moet het ook gemakkelijker worden om niet-conforme producten en actoren uit de markt te te verwijderen’, aldus Lionel Brunet, president van LightingEurope. ‘Er moeten meer middelen worden toegewezen aan handhavingsautoriteiten. De middelen waarover zij vandaag de dag beschikken, zijn niet evenredig aan het aantal producten en het aantal regels dat ze moeten controleren.’

Onlineproducten
De verlichtingsindustrie lijdt volgens de topman onder de beperkte capaciteit om EU-productregels af te dwingen, vooral in de context van producten die online worden verkocht. ‘Er moet meer worden gedaan om de nieuwe uitdagingen met betrekking tot dit distributiekanaal aan te pakken. Dit is van cruciaal belang om zowel een gelijk speelveld op de interne markt als de veiligheid van consumenten te waarborgen’, aldus Ourania Georgoutsakou, secretaris-generaal van LightingEurope.

Bron:

led magazine

Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas

MVO pro

MVO pro

Leave a Replay

MVO PRO

Al het laatste MVO PRO nieuws kunt u hier op de voet volgen. Schrijf u onderaan in voor de nieuwsbrief!

Laatste posts

Volg ons

Meer over duurzaamheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor al het laatste MVO Pro Nieuws. We gaan je niet spammen!