Led verlichting loods of industriehal

Jarenlang zijn loodsen, bedrijfshallen en kantoren verlicht door fluorescentielampen. In de volksmond noemen we ze tl-lampen of tl-buizen. Het is de meest toegepaste verlichtingstechniek in bedrijven tot op heden, maar voortaan zijn er ook andere opties om het bedrijfspand te verlichten. De laatste jaren zien we steeds meer led verlichting in een loods of industriehal. Dit is voornamelijk door de voordelen van led verlichting ten opzichte van conventionele verlichting. Daarnaast wordt het gebruik van led verlichting in een loods of industriehal gestimuleerd door de overheid d.m.v. subsidies en financiële regelingen.

Waarom led verlichting in een loods of industriehal?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven moeten kiezen voor led verlichting in de loods of industriehal. Led verlichting is beter voor de ogen en verhoogt de productiviteit en concentratie van de werknemers. Daarnaast is led beter voor het milieu en bevat het geen schadelijk stoffen, zoals een tl-buis. Een tl-buis bevat de giftige stof kwik. De damp van kwik is gevaarlijk en kan voor gezondheidsschade zorgen.

Vooral in een industriele omgeving, waar de veiligheid van het personeel in gevaar kan komen, is goede verlichting van belang. Door te kiezen voor led verlichting zal het welzijn en de veiligheid van de werknemers worden verbeterd. Volgens een Noorse studie blijkt dat medewerkers die werken onder wit licht alerter zijn, beter slapen en beter presteren. Dit is vooral het geval bij nachtdiensten. Deze nachtdiensten komen voornamelijk voor bij bedrijven in een Industriële omgeving.

led verlichting loods
Led verlichting van MVOPro in een loods

Door in een loods voor led verlichting te kiezen, profiteren bedrijven van de voordelen van led verlichting. Het zorgt voor een energiereductie van 50% tot 85% ten opzichte van conventionele verlichting. Daarnaast heeft led een aanzienlijk langere levensduur, wat weer zorgt voor minder onderhouds- en vervangingskosten. Led verlichting in een bedrijfshal of industriehal is goed voor de veiligheid van het bedrijfspand ten opzichte van TL, aangezien de lampen niet warm worden. Hierdoor is er minder brandgevaar door de verlichting.

Uitfasering TL verlichting

Een andere reden om te kiezen voor led verlichting is de uitfasering van de andere verlichtingstechnieken. Dit is al het geval bij gloeilampen en halogeenlampen. Bij TL verlichting zit de uitfasering ook eraan te komen. Vanaf 1 september 2021 zijn de eisen voor lichtbronnen en voorschakelapparatuur vervangen door nieuwe eisen. Met deze nieuwe regeling worden vanaf september 2023 o.a. de traditionele en nog altijd populaire TL-buisverlichting (T8 en T5) uitgefaseerd. De uitfasering betekent dat er geen nieuwe tl-buizen meer gemaakt mogen worden. De bestaande voorraden mogen nog wel verkocht blijven worden. Op termijn zal TL dan niet meer beschikbaar zijn. Hierdoor is het verstandig om op tijd over te stappen op led verlichting in de loods of indsutriehal.

Verduurzamen met led

Het overstappen op led in de loods of industriehal is een goede stap in het verduurzamen, want led verlichting is een duurzaam alternatief. Door te besparen op energie draagt een bedrijf bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. De EU heeft voor de komende jaren ambitieuze doelstellingen opgesteld om dit te realiseren. De EU verplicht lidstaten om energie te besparen en hier rekening mee te houden. Hierdoor wordt de wetgeving strenger en is het slim om als bedrijf al voortijdig te verduurzamen.

Een duurzaam bedrijfsbeleid levert diverse voordelen op voor een bedrijf. Het geeft een organisatie of bedrijf voordelen in het aanbestedingsbeleid, Het zorgt voor een versterking van het imago en het versterkt de financiële positie. Een bedrijf wordt hoger gewaardeerd door investeerders en banken, indien er een duurzame bedrijfsvoering wordt nagestreefd.

Led verlichting van MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen door ze kostenneutraal over te laten stappen op led verlichting. Wij nemen de zorgen uit handen van de ondernemer en regelen het gehele traject naar led verlichting. Van inventarisatie wat voor verlichting er nodig is, tot aan de installatie van de verlichting en de subsidieaanvraag.

Wij hebben al veel ondernemers geholpen met het overstappen op led verlichting in de loods of industriehal. MVOPro werkt volgens het concept “Bespaar en Verdien”. Hierdoor kan een ondernemer eenvoudig overstappen naar led verlichting zonder een grote investering.

Wilt u graag meer weten over MVOPro of over led verlichting? Neem gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment