Led verlichting kantoor

Voor een fijne werkplek is goede verlichting van groot belang. Met led verlichting in het kantoor wordt de werkplek een inspirerende werkomgeving. De juiste verlichting verbetert de prestaties op de werkvloer. Uit onderzoek is bewezen dat led verlichting de productiviteit van medewekers verhoogt. De verlichting is visueel comfortabel en geschikt voor specifieke taken. Daarnaast kan led verlichting het welzijn van de medewerkers verhogen door het natuurlijke licht.

Waarom led verlichting als kantoorverlichting?

Led verlichting wordt al veel gebruikt in gebouwen met een industriele functie. Denk aan magazijnen en werkplaatsen. Er wordt niet meteen aan kantoorverlichting gedacht als we het hebben over led. Toch is led verlichting voor een kantoor voortaan de beste optie. Zo verbruikt led verlichting veel minder energie dan conventionele verlichting, zoals een TL buis.

Het installeren van led verlichting kan tot een daling van 60 procent zorgen op de energierekening. Tevens is led verlichting een stuk duurzamer dan de alternatieven. Zo ontstaat de besparing niet alleen in de energiekosten, maar ook in de vervangingskosten en onderhoudskosten. Deze besparing varieert van twee keer tot wel vier keer de vervangingskosten.

Een ander groot voordeel van led verlichting is dat het niet trilt en het een stuk rustiger is voor de ogen. Hierdoor krijgen medewerkers op kantoor minder snel last van vermoeide ogen of hoofdpijn. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat led verlichting het werkplezier van de medewerkers op kantoor verhoogt.

Een andere goede reden voor kantoren om over te gaan op led verlichting is de energielabel C verplichting die eraan zit te komen. Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C kunnen overhandigen. Hierdoor moeten kantoorpanden verduurzamen. Een van de maatregelen die kan helpen bij het verhogen van het energielabel is het verduurzamen van het pand met led verlichting.

Led verlichting in een kantoor

Kies de juiste verlichting

Voor ondernemers is het vaak lastig om de geschikte led verlichting te kiezen. Ze hebben vaak geen verstand van verlichting en er is enorm veel keuze op het gebied van led. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden om het juiste licht te creëren. Onder andere lichtkleur en kleurweergave zijn zeer belangrijk. Vaak is de keuze daarin afhankelijk van de werkzaamheden op kantoor.

MVOPro helpt ondernemers met het overstappen op led verlichting. Wij hebben lichtexperts in dienst die precies weten welke verlichting geschikt is in de situatie van uw kantoor. MVOPro regelt het gehele traject van overstappen op led verlichting. Eerst maken wij een inventarisatie van de situatie en dan gaan wij kijken wat er precies moet gebeuren. Daarna zullen wij, indien gewenst, de verlichting installeren en de subsidieaanvraag regelen. Hierdoor heeft de ondernemer er geen zorgen meer aan. De overstap van conventionele verlichting naar led verlichting op kantoor zal efficiënt en snel verlopen.

Meer informatie over led kantoorverlichting?

Heeft u interesse om over te stappen op led verlichting op uw kantoor? Neem dan contact op met MVOPro. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl. Wij zijn gespecialiseerd in led verlichting in verschillende situaties. Onze klanten bestaan uit varkenshouderijen, kantoren, werkplaatsen en autogarages. MVOPro helpt u graag met besparen op uw energierekening en met het verduurzamen van uw bedrijfspand!

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment