LED verlichting werkplaats

Goede verlichting is belangrijk voor elke werkplaats. In een werkplaats is verlichting erg belangrijk om alle werkzaamheden nauwkeurig uit te kunnen voeren. Het is belangrijk om hiervoor de juiste soort verlichting te kiezen. Licht heeft namelijk invloed op de productiviteit en vermindert de kans op ongelukken op de werkvloer. Daarnaast zorgt het licht ervoor dat mensen zich opgewekter voelen. Momenteel is led verlichting de meest geschikte verlichting voor in de werkplaats.

Led verlichting biedt enkel voordelen ten opzichte van conventionele verlichting zoals, gloeilampen, spaarlampen of TL. Led verlichting heeft minder onderhoud nodig en het verbruikt veel minder stroom, dan de andere verlichtingsopties.

Waarom LED?

De huidige LED technologie heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele lampen, zoals een TL buis of een halogeenlamp. Over het algemeen verbruikt LED tot wel 70% minder energie. De elektriciteitskosten zullen hierdoor flink dalen. Bovendien is er ook sprake van minder onderhoud, dankzij de langere levensduur van LED.

Een ander voordeel van LED verlichting is dat het flikkervrij is. Dit maakt het gebruiksvriendelijker dan een TL buis, die altijd enkele seconden flikkert bij het opstarten. Dit kan voor oogirritatie of migraine zorgen. Voor de gezondheid en het welzijn worden LED lampen zeker aanbevolen. LED verlichting is dus zeer geschikt voor in de werkplaats en het zorgt voor een verhoging van de productiviteit en voor een besparing in de kosten. Een perfecte manier om relatief snel te besparen om de stroom rekening.

Besparing led verlichting werkplaats

Het overstappen op energiezuinige led verlichting zorgt voor een besparing op de energierekening. Daarnaast zal er ook minder geld naar onderhoudskosten gaan, want led verlichting heeft minder onderhoud nodig dan conventionele verlichting. Hierdoor is ledverlichting een duurzaam alternatief voor de conventionele verlichting en levert het een grotere lichtopbrengst.

Dit is natuurlijk ideaal voor in de werkplaats, aangezien licht hier een belangrijke functie heeft. Led verlichting in de werkplaats is hierdoor de meest geschikte manier van verlichten. Goede verlichting verhoogt de productiviteit van de medewerkers en het zorgt ook voor een betere sfeer in de werkomgeving.

Andere voordelen led verlichting werkplaats

Een ander voordeel van led verlichting, is dat het geen gebruikt maakt van gevaarlijke stofjes, zoals kwik. Deze stof is nog altijd aanwezig in TL buizen en is slecht voor het milieu en de gezondheid. Daarnaast zorgen TL buizen voor een brandgevaar, want ze bereiken zeer hoge temperaturen. Hierdoor lopen ze meer risico om een brand te veroorzaken binnen een werkplaats.

Een ander groot voordeel van led verlichting is de financiële regeling vanuit de overheid genaamd: energie investeringsaftrek. Bij deze regeling kan een bedrijf de investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen voor 45% aftrekken van de fiscale winst van het bedrijf. Door over te stappen op led verlichting zorgt een bedrijf ervoor dat er minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting betaald hoeft te worden. Om gebruik te kunnen maken van deze financiële regeling is het wel belangrijk dat de onderneming in Nederland belastingplichtig is en dat het investeringsbedrag hoger is dan de drempelwaarde van €2.500.

ledverlichting werkplaats

Lichtkleur en lichtsterkte

Deze specificaties zijn belangrijk bij het overstappen naar led verlichting. Als eerst gaan we het hebben over de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur wordt bij led verlichting weergegeven in Kelvin (K) op een schaal van 1000K tot 10000K. Lage temperaturen zijn warm en hoge temperaturen zijn koel. Zo is 1000K een oranje warm licht en 6500K een koel-wit licht wat overeenkomt met daglicht.

Koel-wit licht in de werkplaats

In de werkplaats kan het beste led verlichting met koel-wit licht worden gebruikt. Dit is beter voor de productiviteit en zorgt voor meer veiligheid. Het is aan te raden om in een werkplaats lampen te hangen met een hogere kleurtemperatuur. Dit licht is het meest geschikt voor een werkplaats.

Hoog plafond werkplaatsen

In sommige werkplaatsen is er sprake van een hoog plafond, daarom is het van belang de juiste lichtsterkte te bepalen. Bij de lichtsterkte wordt er gekeken naar het aantal lumen per watt. Hoe meer lumen of watt een led lamp heeft, hoe hoger de lichtsterkte en lichtopbrengst. Vooral bij een hoog plafond is dit relevant, want dan is er sterker licht nodig om toch de gehele werkplaats voldoende te verlichten.

Overstappen led verlichting in de werkplaats

Het overstappen op led verlichting in de werkplaats is zeker aan te raden voor bedrijven die willen verduurzamen. Het is een goede eerste stap in een traject naar een duurzame organisatie. Daarnaast zullen de energiekosten en onderhoudskosten dalen wat betreft de verlichting. Vooral met de hoge energieprijzen kan dit veel geld besparen.

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met verduurzamen. Dit doen wij door bedrijven te helpen met het overstappen op duurzame led verlichting. Deze overstap is vaak kostenneutraal. Door te kijken naar wat we kunnen besparen op energieverbruik en onderhoud zorgt ervoor dat de overstap kostenneutraal gemaakt kan worden. Daarnaast zijn er ook natuurlijk subsidies die hierbij helpen. MVOPro regelt het gehele traject, van inventarisatie wat voor lampen er nodig zijn tot aan de installatie van de verlichting door onze monteur.

Wilt u graag meer weten? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment