Energielabel kantoren 2023

Kantoren die per 1 januari 2023 niet over minimaal energielabel C beschikken mogen dan niet meer worden gebruikt. Uit onderzoek van het RVO blijkt dat te weinig kantoren hieraan voldoen en dat het aantal dat wel aan de eisen voldoet te langzaam stijgt.

Kantoren

In totaal telt Nederland ongeveer 100.000 kantoren. Volgens de laatste schatting van het RVO zijn er ongeveer 65.000 kantoren die moeten voldoen aan de verplichting voor energielabel C. Het tempo tot verduurzamen van kantoren moet sneller volgens het RVO. Als het op deze manier doorgaat voldoen in 2023 lang niet alle kantoren aan de verplichting. Er is voor 50 procent van de kantoren nog geen energielabel geregistreerd en ruim 60 procent voldoet nog niet aan de eisen.

Communicatiecampagne

Om de doelen die gesteld zijn door de overheid te realiseren komt er een nieuwe communicatiecampagne. In deze campagne gaat het ministerie de kantooreigenaren en – gebruikers op de energielabel C-plicht attenderen. Een groot deel van de kantooreigenaren en – gebruikers weten nog niet van de verplichting van het energielabel in 2023. Daarom is het belangrijk dat de overheid hen hierop attendeert.

Energielabel aanvragen

Voorheen kon een energielabel voor woningen aangevraagd worden op de website van de overheid. Dit is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk. Vanaf nu moet u voor een energielabel een energieadviseur inschakelen. MVOPro kan hierbij helpen en een energielabel aanvragen. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten. Daarnaast helpen wij bedrijven met verduurzamen door te kijken naar de verlichting. Het verduurzamen van een kantoor kan helpen bij het verkrijgen van een geschikt energielabel. Voorkom onnodige boetes en regel het energielabel op tijd.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over het aanvragen van een energielabel of het verduurzamen van een bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op via de mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment