Energielabel bedrijven

Sinds 2015 kunnen bedrijven een boete krijgen voor het niet hebben van een energielabel. Dit geldt voor zowel verkoop, verhuur en bij oplevering van het kantoorpand. Sinds januari 2008 moet je in het bezit zijn van een geldig energielabel. Voorheen werd hier niet streng op gecontroleerd, maar de laatste jaren is de controle hierop flink toegenomen. Er zijn al vele boetes uitgedeeld door de overheid aan bedrijven die een pand hadden zonder energielabel. Het label is 10 jaar geldig en is geschikt voor onder andere kantoren zoals gebouwen van ministeries, provincies, gemeenten, banken, stadsdeelkantoren en rechtbanken. Het komt er op neer dat het verplicht is voor kantoren die via een entree, hal of balie voor publiek toegankelijk is.

Op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland staat meer informatie over alle in’s en out’s van het energielabel.

energielabel bedrijven

Wanneer is het energielabel verplicht?

Het energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of opleveren van een gebouw. Maar niet alle gebouwen moeten verplicht over een energielabel beschikken. Hierin zijn enkele uitzonderingen. Bij een kantoor is het verplicht, maar bij woonboten, monumenten, woonwagens, caravans, kerken en gebouwen met een industriefunctie niet. Daarnaast is het ook niet verplicht voor woningen met een oppervlakte kleiner dan 50m2 en tijdelijke bouwwerken. Verder moeten alle andere gebouwen van een energielabel zijn voorzien.

Vanaf 2023 is het voor kantoren zelfs verplicht om minimaal over energielabel C te beschikken. Het overgrote deel van de kantoren voldoet nog niet aan deze eis. Vijftig procent van de kantoren heeft momenteel nog geen label. Het verduurzamingstempo moet omhoog, anders worden in 2023 een groot deel van de kantoren onbruikbaar. De gemeente mag dan als handhaver optreden en een kantoor onbruikbaar verklaren.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

U kunt via MVOPro snel en gemakkelijk een energielabel voor bedrijven aanvragen. MVOPro is werkzaam door heel Nederland en wij rekenen geen voorrijkosten. Via MVOPro kunt u een energielabel verkrijgen voor uw bedrijf tegen een zeer laag tarief. Daarnaast kunnen wij als u haast heeft bij het verkrijgen van een label dit ook snel regelen. Dan raden wij aan om telefonisch contact op te nemen, zodat het spoedig kan worden afgehandeld. Heeft u meerdere panden die u wilt voorzien van een energielabel? Dan krijgt u bij MVOPro een aanzienlijke korting.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het energielabel voor bedrijven. Dit kan via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch via 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment