Je werkplek duurzamer maken

Het milieu wordt steeds belangrijker en op steeds meer terreinen van de samenleving komt er aandacht voor. Ook op het werk kan er een heleboel gedaan worden om de wereld leefbaar te houden voor volgende generaties. Wil je meer weten over hoe jij concreet je werkplek een duurzamere omgeving kan maken? Lees dan vooral verder!

Isolatie

Wanneer je je pand laat isoleren houdt het warmte beter vast. Op deze manier hoef je de thermostaat minder hoog te zetten en ├╝berhaupt minder vaak aan te zetten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je kan er ook een heleboel mee besparen op de energierekening. Zeker in tijden zoals nu wanneer de gasprijzen enorm stijgen, kan dit enorm veel schelen.

In het bijzonder is dakisolatie bij oudere panden erg lucratief, omdat die over het algemeen erg veel warmte verliezen. Ook kan je bij oudere panden bijvoorbeeld denken aan het laten vervangen van het enkel glas door dubbele beglazing.

Duurzame energiebronnen

Ook kunnen jullie er als bedrijf voor kiezen om van energie uit fossiele brandstoffen over te stappen op energie uit duurzame bronnen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het laten installeren van zonnepanelen. Ook de warmwatervoorziening van de verwarming kan verduurzaamd worden door het laten installeren van bijvoorbeeld een zonneboiler of een warmtepomp.

Bespaar energie

Als je minder ingrijpende maatregelen wil nemen, maar toch een steentje bij wil dragen aan het milieu, zijn er allerlei kleine dingen die je kan doen om energie te besparen op kantoor. Zo kun je bijvoorbeeld gloeilampen laten vervangen door energiezuinige LED- of spaarlampen. Daarnaast kan je een bewegingssensor installeren, zodat het licht automatisch uitgaat als er lange tijd geen beweging wordt gedetecteerd. Ten slotte kunnen simpele dingen zoals de verwarming uitzetten wanneer iedereen het kantoor verlaat een enorme impact op de uitstoot van broeikasgassen hebben.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment