Wat jij als bedrijf kan doen aan een duurzamere wereld

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp in onze samenleving. Iedereen dient zijn of haar steentje bij te dragen aan een leefbare en duurzamere wereld. Ook met je onderneming kun je van alles doen voor het milieu. Daarover lees je meer in deze blog. 

Energiebesparende maatregelen

Als bedrijf kan je allerlei maatregelen nemen waardoor je op kantoor minder energie gebruikt. Indien je eigenaar bent van het pand, kan je bijvoorbeeld denken aan isolatie of het laten installeren van zonnepanelen, warmtepomp of led verlichting. Doordat je door deze maatregelen minder energie gebruikt, worden er ook minder fossiele brandstoffen gebruikt. Ook is het nemen van energiebesparende maatregelen niet alleen goed voor het milieu, maar kan je ook een heleboel geld besparen op je energierekening. Dat geldt vooral in tijden zoals nu wanneer de energieprijzen meer dan verdubbeld zijn. Dit alles draagt bij aan een duurzamere wereld.

Bewustwording

Naast het nemen van concrete maatregelen is het ook belangrijk om jezelf en je medewerkers te informeren over het belang van duurzaamheid. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een spreker over duurzaamheid in te huren. Door de perfecte mix tussen humor en een inspirerend maar toch een informatief verhaal is een spreker over duurzaamheid de kers op de taart op je een evenement of bedrijfsavond. Hij of zij kan nieuwe inzichten en idee├źn opleveren over het raakvlak tussen ondernemerschap en duurzaamheid. Daarnaast kan een motiverende spreker je aansporen om nog meer voor het klimaat te doen.

Gebruik van grondstoffen beperken

Ten slotte kan je als bedrijf ook je best doen om zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen te gebruiken. Zo is het een goede stap om die koffiebekertjes van plastic te vervangen door exemplaren van aardewerk. Ook in de rest van de kantine kan je wegwerpservies en -bestek verbannen. Daarnaast kan je ook je medewerkers stimuleren om afval te scheiden, zodat het plastic dat nog wel gebruikt wordt, in ieder geval gerecycled kan worden.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment