Duurzaamheidstips voor bedrijven

Duurzaamheid lijkt voor ondernemers en bedrijven een grote stap. Toch zijn er voor bedrijven genoeg manieren om te beginnen met verduurzamen. Voor zowel grote als kleine bedrijven. Om deze reden geeft MVOPro duurzaamheidstips voor bedrijven.

Wat is duurzaamheid bij bedrijven?

In Nederland zijn bedrijven verantwoordelijk voor het grootste deel van de CO2-uitstoot. Hierdoor is het belangrijk voor het bedrijfsleven om te verduurzamen. Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij bedrijven. Het verduurzamen wordt ook wel duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen genoemd. Er zijn voor bedrijven en ondernemers verschillende mogelijkheden om te verduurzamen.

De volgende mogelijkheden zijn er voor duurzaamheid bij bedrijven:

  • Het opwekken en gebruiken van groene energie (denk aan zonnepanelen of windturbines)
  • CO2-uitstoot verminderen
  • Bewustwording over duurzaamheid creĆ«ren bij de stakeholders
  • Recyclen; producten en afval hergebruiken
  • CO2-uitstoot compenseren

Een goed voorbeeld van het laaste puntje in de lijst is het bedrijf: Groenvliegen. Bij dit bedrijf kunnen er vliegtickets gekocht worden waarbij de CO2 wordt gecompenseerd.

Duurzaamheidstips bedrijven

Duurzaam ondernemen heeft veel voordelen voor bedrijven. Duurzame bedrijven hebben een beter imago, dan de niet duurzame tegenhangers. Daarnaast hebben duurzame ondernemingen een streepje voor bij aanbestedingen en zijn conusmenten meestal bereid een hogere prijs te betalen voor de producten of diensten. Hieronder staan enkele tips die grote of kleine bedrijven kunnen gebruiken in het kader van duurzaamheid:

  • Begin bij de kleine veranderingen: vervang de verlichting in energiezuinige led verlichting, zet stekkerblokken en apparaten aan het einde van de dag uit en dus niet op sluimerstand.
  • Vervang kapotte apparaten in een duurzame variant. Kijk naar het energielabel van het apparaat.
  • Doe het afval scheiden in het bedrijf: plastic bij het plastic, papier bij het papier en restafval bij het restafval.
  • Stimuleer thuiswerken of het gebruik van duurzame vervoersmiddelen, zoals een fiets of het OV.
  • Indien er veel zakelijke kilometers worden gereden in een bedrijf, dan kan een organisatie het beste elektrische voertuigen aanschaffen.

Duurzaam ondernemen met MVOPro

MVOPro is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met duurzaam ondernemen. Wij helpen ondernemers om over te stappen op duurzame led verlichting. Hierbij regelen wij het gehele traject. Van inventarisatie tot aan de installatie. Hierdoor heeft de ondernemer geen zorgen meer. Het overstappen op led verlichting heeft veel voordelen. Het is een goede eerste stap op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarnaast levert het ook nog eens geld op! De energierekening en onderhoudskosten van de verlichting zullen beide dalen.

Naast het helpen van bedrijven met het overstappen op led verlichting regelen wij ook energielabels voor bedrijfspanden en helpen wij ondernemers met de informatieplicht energiebesparing.

Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment