Waarom is duurzaamheid zo belangrijk voor bedrijven?

Het is tijdens de verkiezingen dit jaar een belangrijk punt geweest. Duurzaamheid, het klimaat en de klimaatproblematiek waren belangrijke onderwerpen. Dit geldt niet alleen voor de politiek, maar voor bedrijven is dit onderwerp ook belangrijk. Veel ondernemers zijn al bezig met duurzaamheid, maar dit aantal moet nog groter worden. Aangezien de grootste bedrijven in Nederland verantwoordelijk zijn voor 71% van de CO2-uitstoot in ons land. Hierdoor ligt er bij deze bedrijven een grote verantwoordelijkheid om te verduurzamen.

Het duurzaam ondernemen heeft veel voordelen voor ondernemers en de overheid ziet het graag dat bedrijven duurzaam ondernemen. Binnen de financiële wereld is duurzaamheid steeds vaker een doorslaggevende factor voor het toekennen van een lening of krediet. Duurzaamheid is dus voortaan belangrijk voor bedrijven.

Wat betekent duurzaamheid voor bedrijven?

Duurzaamheid is ondertussen een containerbegrip geworden. Elke dag komt het woord voorbij en het heeft vele betekenissen. Voor bedrijven betekent duurzaamheid ‘het goede doen’ voor mens, milieu en maatschappij en dier. Dit kan zich uiten op verschillende manieren. Zo kan je als bedrijf investeren in duurzame LED-verlichting, zodat er minder CO2 wordt uitgestoten. Maar ook het afval sorteren is een teken van duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen van duurzaamheid voor bedrijven?

Het duurzaam handelen heeft veel voordelen voor bedrijven. Consumenten verwachten voortaan van bedrijven dat ze goed zijn voor de mens, het milieu en de maatschappij. De verwachting is dat dit in de toekomst steeds belangrijker gaat worden, aangezien we steeds meer naar een circulaire economie en klimaatneutrale samenleving gaan. Daarnaast is het duurzaam handelen als bedrijf goed voor het imago en consumenten zijn vaak bereid een hogere prijs te betalen voor hun producten of diensten. Duurzaamheid is dus echt belangrijk voor bedrijven.

Wat kan MVOPro voor mijn bedrijf betekenen?

Wij helpen ondernemers met verduurzamen. Dit doen wij door te kijken naar de verlichting. We merken dat veel bedrijven nog oude Tl-verlichting hebben en geen energiezuinige LED-verlichting. Wij zorgen dat ondernemers zonder veel gedoe kunnen overstappen op LED-verlichting. Dit is een goede stap richting duurzaamheid en minder CO2-uitstoot. Meestal kan de overstap naar LED-verlichting kostenneutraal worden gemaakt door o.a. subsidies en het groenfonds. Wilt u ook graag duurzaam ondernemen en overstappen op LED-verlichting? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon op 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment