Collectief verduurzamen is dé manier!

Verduurzamen en duurzaam onderneem staat hoog op de agenda van veel organisaties. In onze wereld wordt het duurzaam ondernemen steeds belangrijker en consumenten hechten er steeds meer waarde aan. Het is alleen lastig om ermee te beginnen. Door samen met andere ondernemers dit tegelijk te doen wordt het alleen maar makkelijker en goedkoper! Collectief verduurzamen is hiervoor dé manier.

Een collectieve aanpak werkt

Samen sta je sterker dan alleen is een bekende uitspraak. Dit geldt ook voor verduurzamen. Samen is meer te bereiken en is het vaak goedkoper. Een goed voorbeeld is het samen inkopen van energie. Hierdoor besparen ondernemers kosten ten opzichte van individuele inkoop. Daarnaast is het eenvoudiger vanwege schaalgrootte om externe financiering aan te trekken voor het verduurzamen. Het collectief verduurzamen komt al voor in bepaalde woonwijken en bedrijventerrein. Deze hebben samen een collectieve aanpak bedacht en besparen hierdoor kosten in het verduurzamen.

Op welke manieren kunnen bedrijven verduurzamen?

Bedrijven kunnen op veel verschillende manieren iets aan duurzaamheid doen. Het aanleggen van duurzame klimaatsystemen of energiezuinige verlichting zijn de meest voorkomende manieren. Maar het blijft niet alleen bij het energie-efficiënt maken van bedrijfspand. Het gaat nog veel verder dan dat. In de productieketen liggen namelijk ook verduurzamingskansen. Dit is per bedrijf natuurlijk verschillend, aangezien de productieketen kan variëren. Door samen met andere bedrijven collectief hiermee bezig te zijn is het een stuk gemakkelijker om te verduurzamen!

Verduurzamen met MVOPro

MVOPro helpt organisaties en bedrijven verduurzamen. Dit doen wij op verschillende manieren. Een van deze manieren is het helpen van ondernemers met het overstappen op duurzame LED-verlichting. Daarnaast hebben wij ook een zakelijk energiecollectief. Hierbij doen wij samen met meerdere bedrijven energie inkopen, zodat wij een laag tarief kunnen garanderen. Tevens verzorgen wij ook energielabels voor kantoren en bedrijfsgebouwen. Wilt u graag meer weten over MVOPro en onze diensten? Neem gerust contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760. MVOPro is partner van MVO Nederland.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment