Besparen energie voor bedrijven

We weten dat veel bedrijven graag energie willen besparen. Maar het vaak onduidelijk wat nu de beste manier is voor bedrijven om dit te doen. Daarom geeft MVOPro tips voor bedrijven die energie willen besparen. Door energie te besparen leveren bedrijven een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. De verduurzaming van ons land is in volle gang en met het oog op het Klimaatakkood en de steeds veranderende wet- en regelgeving, is het voor ieder bedrijf aan te raden om energie te besparen.

Waarom besparen?

De belangrijkste reden voor het besparen van energie is natuurlijk het verlagen van de energierekening. Door zuinig om te gaan met energie kan dit erg veel geld schelen. Maandelijks zal het bedrag meevallen, maar op jaarbasis gaat het toch over een groot bedrag.

Geld is niet de enige reden waarom bedrijven energie willen besparen. Ze willen graag ook een steentje bijdragen aan een beter milieu. Dit is in veel gevallen ook goed voor de organisatie, aangezien duurzaamheid voor consumenten steeds belangrijker is. Consumenten kiezen liever voor duurzame bedrijven.

Een andere goede reden is de wet- en regelgeving. Steeds vaker moeten bedrijven vanuit de overheid energie gaan besparen. Bedrijven en instellingen moeten volgens de Wet Milieubeheer verplicht energiebesparende maatregelen nemen. Hierdoor is het belangrijk voor bedrijven om dit te doen, om boetes te voorkomen.

Welke manieren tot energie besparen zijn er?

Het creëren van een duurzame werkomgeving is een must voor bedrijven. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Hieronder staat een opsomming van een aantal mogelijkheden die kunnen helpen bij het realiseren van een duurzame werkomgeving:

  • Zet computers en andere elektrische apparaten in zijn totaliteit uit, dus niet op stand-by.
  • Bij het vervangen van apparaten is het verstandig om naar het energielabel te kijken en dan te kiezen voor de duurzame variant.
  • Print niet alles uit, maar alleen de dingen die echt nodig zijn en niet online kunnen.
  • Ga bewust om met airconditioning en verwarming, zodat er onnodige energie wordt gebruikt.
  • Vervang oude TL-verlichting of gloeilampen in duurzame led verlichting

Naast het creëren van een duurzame werkomgeving zijn er nog andere manieren voor het besparen van energie voor bedrijven. Het investeren in zonnepanelen is een andere goede manier. Deze wekken zelf energie op, waardoor een bedrijf minder energie van een energieleverancier nodig heeft. Datzelfde geldt voor het isoleren van het bedrijfspand. Dit kan ervoor zorgen dat er minder energie nodig is, om bijvoorbeeld het pand te koelen of verwarmen. Wilt u in uw woning energie besparen dan zijn er nog veel andere manieren!

Besparen energie

Besparen met MVOPro

MVOPro helpt bedrijven met verduurzamen. Dit doen wij door ze een kans te bieden om kostenneutraal over te stappen op duurzame en energiebesparende led verlichting. Vooral als bedrijven nog over verouderde verlichting beschikken, dan is led verlichting erg interessant. Daarnaast helpt MVOPro ook bedrijven met de Wet Milieubeheer en de bijbehorende informatieplicht en energiebesparingsplicht.

Wilt u graag meer weten over MVOPro en onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment