Bedrijfskosten besparen

Als ondernemer wil je graag een gezonde financiƫle situatie creƫren voor je bedrijf. Dit doe je meestal door omzet te genereren en genoeg winst over te houden om het bedrijf in stand te kunnen houden. Winst kan genereerd worden door veel omzet te draaien, maar een andere manier is door de bedrijfskosten laag te houden. Een van de manieren om dit te doen is door te verduurzamen. Een goede manier om te verduurzamen is de verlichting vervangen in duurzame LED-verlichting. Hiermee zal een bedrijf op zijn bedrijfskosten besparen, want het zorgt natuurlijk voor een lagere energierekening!

LED is zuiniger

LED-verlichting is de laatste jaren erg populair geworden. Niet alleen bij consumenten, maar ook in het bedrijfsleven. LED-verlichting is soms tot wel 90 procent zuiniger dan oude gloeilampen. Daarnaast gaat LED-verlichting over het algemeen een stuk langer mee. Tevens zijn er bijna geen onderhoudskosten aan LED-verlichting, die je bij reguliere verlichting wel hebt. Een van de andere voordelen van LED-verlichting is dat je direct volledige lichtintensiteit hebt. Oude verlichting, zoals een gloeilamp, hebben een bepaalde opwarmtijd waardoor het soms best kan lang kan duren voordat de volledige lichtintensiteit wordt benut.

Bedrijfskosten besparen met LED-verlichting

Verlichting in het bedrijfspand is een van de grootste energieslurpers. Het is een hoge kostenpost, maar dit is eenvoudig te verminderen. LED-verlichting kan een besparing van gemiddeld 70% opleveren. Hierdoor is de verlichting binnen enkele jaren alweer terugverdiend, door de besparing die er ontstaat. Het komt voor dat de keuze voor LED zelfs zo gemakkelijk gemaakt kan worden dat het de ondernemer niet eens geld kost! Dit kan allemaal dankzij subsidies vanuit de overheid en bepaalde groenfondsen. Bedrijfskosten besparen kan dus gemakkelijk door te kiezen voor LED-verlichting binnen het bedrijf.

Andere manieren bedrijfskosten besparen

Naast het verduurzamen van het pand met LED-verlichting zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om op de bedrijfskosten te besparen. Een van deze manieren is het stimuleren van thuiswerken. Hierdoor zullen de energiekosten ook dalen, maar ook de kosten op simpele zaken, zoals de koffie.

Het is ook verstandig om zoveel mogelijk in de cloud te werken. Dit betekent dat je zoveel mogelijk via de e-mail of online doet en minder doet printen. Veel printjes zijn vaak overbodig, als het ook online geregeld kan worden.

Nog een andere manier om te besparen is door te kiezen voor tweedehands artikelen. Artikelen, zoals meubels of printers kosten tweedehands een stuk minder, dan als ze nieuw worden gekocht. Hiermee zorg je ook weer voor een besparing!

De laatste tip om bedrijfskosten te besparen is het bekijken van alle contracten. Voornamelijk contracten, zoals het energiecontract, huurcontract of het verzekeringscontract. Door hier slim in vergelijken is het vaak goedkoper om over te stappen naar een andere aanbieder. Dit is vaak een kleine moeite, maar het kan flink in de bedrijfskosten schelen door over te stappen op een andere aanbieder.

LED-verlichting via MVOPro

MVOPro is gespecialiseerd in het helpen van andere bedrijven met verduurzamen. Wij helpen bedrijven over te stappen op energiezuinige LED-verlichting. Hierbij zoeken wij alles uit en regelen wij het gehele traject. Van inventarisatie, wat er nodig is, tot installatie van de lampen. Tevens regelen wij subsidies en hebben wij goede contacten bij groenfondsen en enkele banken. Hierdoor komt het meestal voor dat bedrijven kostenneutraal kunnen overstappen op LED-verlichting. Hierdoor bespaar je bedrijfskosten door over te stappen op LED-verlichting. MVOPro werkt samen met MVO Nederland en de RVO.

Wilt u graag meer hierover weten en over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op telefonisch via 040-7600760 of via de e-mail op info@mvopro.nl.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment