Verduurzamen in de agrarische sector

MVOPro maakt verduurzamen betaalbaar en ook in de agrarische sector zijn wij actief. Wij helpen bedrijven uit de agrarische sector over te stappen op duurzame LED verlichting.

Steeds vaker zien wij dat de boeren wel willen verduurzamen op het gebied van verlichting, maar geen idee hebben waar zij dan aan moeten denken. De eigen elektricien helpt hen daar vaak niet bij, omdat bij hen kennis van licht ontbreekt. Het is tenslotte geen fietsenschuurtje waar een ledlampje in moet komen. Er moet met veel meer rekening worden gehouden, dan in veel andere situaties. Het licht heeft namelijk invloed op het welzijn van de dieren, maar ook op de productie van bijvoorbeeld melkvee.

Wat kan MVOPro betekenen?

MVOPro Agri werkt samen met enkele fabrikanten waardoor wij de kennis in huis hebben om iedere ruimte te voorzien van de benodigde en juiste LED-verlichting. Al onze ledarmaturen hebben 50.000 branduren en 5 jaar garantie en komen in aanmerking voor subsidie.

Aan de hand van een heldere inventarisatie van uw huidige situatie in het energieverbruik, kunnen wij een goed advies samen stellen. Wij kijken per verbruikersgroep hoe u de kosten maximaal kunt verlagen en geven advies in de juiste producten die geldig zijn voor uw persoonlijke situatie. Omdat iedereen andere wensen heeft, zult u nauw worden betrokken in het hele proces. De combinatie van onze betrokkenheid en het snel kunnen schakelen met verschillende leveranciers zorgt ervoor dat u altijd de beste prijs en kwaliteitsverhouding heeft m.b.t. de producten. Daarnaast bieden wij een volledige service, want wij kunnen indien gewenst de installatie en de subsidie aanvraag verzorgen. Het verduurzamen van de agrarische sector is erg belangrijk voor Nederland, aangezien de agrarische sector het meeste stikstof uitstoot van alle sectoren. 

Welke verlichting is geschikt?

De verlichting binnen uw agrarische bedrijf moet natuurlijk goed zijn, wat voor bedrijf u ook hebt. MVOPro is gespecialiseerd in LED verlichting en heeft ervaring met het toepassen van LED in o.a. varkensstallen. Er zijn veel zaken die belangrijk zijn bij het plaatsen van agrarische led verlichting. Elk dier heeft zijn eigen behoeften op het gebied van licht:

  • Bij rundvee is vooral de intensiteit en duur van het licht belangrijk.
  • Bij pluimvee is de een goede lichtverdeling van groot belang.
  • Bij varkens is het lichtregime van groot belang.

Kostenneutraal

Wij kunnen onze producten kostenneutraal aanbieden door middel van de besparing in te zetten om te verduurzamen. Kortom u gebruikt uw besparing om te investeren in uw eigen bedrijf zonder dat het u extra geld kost. Vaak houdt u er zelfs nog geld aan over. Het heeft dus veel voordeel om over te stappen op duurzame verlichting.

Streven naar beloning

Het blijkt dat 90% van de ondernemers wel duurzaam willen ondernemen maar het simpelweg te duur vinden. Wij streven met onze partners naar directe beloning in plaats van hoge investeringen. Dit in samenwerking met het RVO en MVO Nederland.

Verduurzamen agrarische sector