4 redenen om een energielabel voor uw bedrijfspand te regelen

Er zijn veel redenen waarom je als bedrijf graag een energielabel wilt regelen voor je bedrijfspand. De voornaamste reden is waarschijnlijk omdat het verplicht is in veel situaties. Vanaf 1 januari 2023 geldt er een verplichting voor kantoren om minimaal over energielabel C te beschikken.

Er zijn natuurlijk ook genoeg andere redenen waarom je graag een energielabel wilt hebben voor je bedrijfspand. MVOPro heeft vier goede redenen opgesteld waarom je een energielabel moet regelen voor je bedrijfspand.

Het is gunstig voor verhuur/verkoop

Het hebben van een energielabel kan zeer gunstig zijn voor het verhuren of verkopen van je bedrijfspand. Een energielabel geeft inzicht in de energieprestaties van het bedrijfspand. Indien het pand een energiezuinig label heeft kan dit zeker gunstig zijn. Er kan een hogere huur of verkoopprijs worden gevraagd. Daarnaast worden duurzame bedrijfspanden met een groen energielabel meestal sneller verkocht dan panden die niet duurzaam zijn.

Het zorgt voor een duurzaam imago

Tegenwoordig is duurzaam ondernemen erg belangrijk in de huidige samenleving. Het wordt ook flink gestimuleerd door de overheid. Veel bedrijven willen dan ook een duurzaam imago, aangezien de consument dit steeds belangrijker vind. Als je bedrijfspand een groen energielabel heeft zou je deze kunnen ophangen bij de ingang. Ook zou je dit kunnen communiceren richting de klanten via de website of een nieuwsbrief. Dit zorgt voor een duurzaam imago.

Het bevat informatie over hoe je energie kunt besparen

Voortaan is het energielabel voorzien van een bijlage waarin staat hoe je kunt besparen op energiekosten. Dit is meestal redelijke basis informatie, maar wel erg handig! De maatregelen die genomen kunnen worden zijn afgestemd op het bedrijfspand en hierbij is rekening gehouden met maatregelen die al zijn genomen. De informatie geeft alleen aan welke maatregelen zinvol zouden zijn, maar het zal niet super gedetailleerd zijn.

Banken vinden het belangrijk

Grote Nederlandse banken zoals de Rabobank, ABN AMRO en ING hechten veel waarde aan groene bedrijfspanden. Omdat de banken willen vergroenen stellen ze eisen aan de energiezuinigheid van het vastgoed dat ze financieren. Dit geldt ook voor het herfinancieren van een pand.

Wat kan MVOPro voor mij betekenen?

MVOPro helpt bedrijven verduurzamen met o.a. LED verlichting, maar wij helpen ook bedrijven met het verkrijgen van een energielabel. Via onze organisatie kunt u gemakkelijk een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand. MVOPro werkt door heel Nederland en u betaalt bij ons geen voorrijkosten.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment