10 redenen waarom bedrijven moeten overstappen op led verlichting

Als mensen het hebben over led verlichting, dan worden voordelen als energiebesparend en kostenbesparend vaak als eerste genoemd. Daarnaast zijn er nog veel andere redenen waarom bedrijven over moeten stappen op led verlichting. Daarom geeft MVOPro 10 redenen waarom bedrijven moeten overstappen op led verlichting.

1. LED heeft een langere levensduur

De levensduur van led verlichting is een stuk langer dan verouderde halogeen lampen of gloeilampen. De levensduur van een led lamp is gemiddeld 50.000 uur. Gloei- en halogeen lampen hebben meestal maar een levensduur van 2.000 uur. Dit is een groot verschil in levensduur, maar om deze reden is een led lamp vaak ook duurder.  

2. LED kan tegen een stootje

Halogeen- en gloeilampen werken met een gloeidraad. Deze is vaak erg fragiel en gaat gemakkelijk kapot. Dit is bij led niet het geval, aangezien deze geen gloeidraad hebben. Dat houdt in dat led verlichting wel een stootje kan hebben en dan niet meteen kapot gaat.

3. LED trilt niet

Bedrijven hebben regelmatig tl-verlichting. Deze hebben zogeheten frequentie trillingen, wat vermoeiend is voor de ogen. Bij led lampen zijn deze trillingen niet aanwezig, waardoor het licht minder vermoeiend is. Dit unieke voordeel van led zorgt voor een verhoogde productiviteit van medewerkers. Ze zullen minder vermoeid zijn door het licht bij led dan bij conventionele verlichting.

4. Geen chemisch afval

TL-lampen en spaarlampen bevatten kwikdioxide. Dit is een zeer giftige chemische stof, waardoor deze lampen onder het chemisch afval vallen en dus niet zomaar weggegooid mogen worden. In led verlichting zit geen kwikdioxide. Deze kunnen dus gewoon bij het normale afval en hoeven niet op een aparte manier weggegooid te worden.

5. LED lampen hebben een lagere warmteafgifte

LED verlichting wordt nauwelijks warm. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele lampen. Het is een stuk veiliger als lampen niet warm worden. Zo kan een led lamp dichtbij het plafond worden geplaatst, zonder dat er gevaar ontstaat.

6. Geen verkleuring

Net zoals zonlicht kan kunstlicht ervoor zorgen dat producten of materialen verkleuren. Led verlichting heeft geen ultraviolette of infrarode straling, waardoor er geen sprake is van verkleuring. Voor veel bedrijven is dit een groot voordeel, want iedereen wil zijn voorraad onaangetast houden.

7. Groen karakter uitdragen

Het vervangen van verouderde verlichting naar led zorgt voor een basis van een duurzaam beleid van een bedrijf of organisatie. Het kan bijdragen aan een positief imago van een onderneming. Daarnaast zijn led lampen beter voor het milieu, wat ook weer helpt bij het uitdragen van een groen karakter.

8. LED lampen geven direct licht

Tl-lampen en spaarlampen branden niet meteen op volle sterkte en moeten eerst opwarmen. Led lampen hoeven niet eerst op te warmen en geven direct vol licht.

9. LED is gemakkelijk te combineren met slimme technieken

Led verlichting is makkelijker te combineren met slimme technieken, zoals afstandsbedieningen. Zo kun je bijvoorbeeld te verlichting bedienen met je mobiele telefoon. Daardoor is led verlichting al klaar voor alle slimme technieken die er aan komen op het gebied van verlichting.

10. Overstappen op LED kan vaak kostenneutraal

Veel bedrijven denken dat de overstap op led verlichting vaak veel geld kost. Dit is niet het geval en het overstappen op led verlichting kan meestal kostenneutraal. Dit betekent dat de investering heel snel terug kan worden verdiend.

Meer weten over LED verlichting?

MVOPro helpt bedrijven overstappen op duurzame led verlichting. Dit doen wij via ons concept: “Bespaar en Verdien”. Hierdoor kunnen ondernemers dankzij subsidies en groenfondsen kostenneutraal over gaan op led verlichting. Vooral met de hoge energiekosten van tegenwoordig is het verstandig om te kiezen voor led verlichting.

Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op via de e-mail op info@mvopro.nl of telefonisch op 040-7600760.

Artikel delen op social media? Klik hier

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment